Artemide

Az Artemide az olasz lámpakészítés ikonikus márkája, amely nemzetközi hírnevét trendalkotó formáival és élenjáró technológiájával érte el. A márka filozófiája, a „Human Light”, azaz az emberi igények előtérbe állítása az alkalmazandó technológia-, anyag- és formaválasztásnál. Esztétikus megjelenés, minőség, és design csúcstechnológiával kombinálva, ez az, amit az Artemide márkanév jelent.

A milánói székhelyű Artemide széleskörű nemzetközi jelenléttel rendelkezik, bemutatótermei a világ szinte minden nagyvárosában megtalálhatóak és a legelőkelőbb világítástechnikai és bútor üzletekben forgalmazzák termékeiket. Fennállása során már sok alkotással hozzájárult a világ designtörténelméhez, amelyek közül több – szinte minden évben – részesült neves Red Dot Design Award kitüntetésben. Az Artemide lámpák olyan neves művészeti múzeumokban láthatók, mint a New York-i Metropolitan Művészeti Múzeum, a londoni Victoria és Albert Múzeum, a milánói Nemzeti Tudomány és Technikai Múzeum, a római Modern Művészetek Nemzeti Galériája és a párizsi Pompidou Központ.

Az Artemide folyamatos együttműködésben áll nemzetközi hírű, neves designerekkel (pl. Karim Rashid), és aktívan támogatja a művészeti iskolák workshopjait (pl. Royal College of Art, London) a fiatal tehetségek felkarolása céljából.

A céget Ernesto Gismondi és Sergio Mazza alapította 1960-ban Pregnana Milanese-ben. A központ 24 ellenőrzött üzemen és egy elosztó hálózaton keresztül működik. Szerte a világ fővárosaiban közel 60, csak saját terméket bemutató termük van, összesen azonban 83 országban gyártanak és forgalmaznak. Az Artemide 5 kihelyezett kézi üzemmel rendelkezik, melyek Olaszországban, Franciaországban, Magyarországon (Paks) és az Egyesült Államokban működnek, valamint két üveggyártó részleggel és két kutató és fejlesztő intézettel Olaszországban és Franciaországban. Jelenleg körülbelül 700 gépet alkalmaz, melyek közül 59 a fejlesztésben és a kutatásban vesz részt, ami jelzi az Artemide elköteleződését az innováció felé.

Kutatás, tesztelés és innováció a világítástechnikában; figyelem a környezetbarát anyagokra valamint a fenntartható gyártásra, és általában véve ökologikus szemlélet; elhivatottság a design felé. Ezek azok, amik az Artemide csoportot vezérlik egy termék megszületésénél. A kutatási tevékenységek szívében a Giacinto Gismond innovációs központ áll Pregnana Milanese-ben. Optikai részleg, elektronikus projektek, anyagok és fényforrások, világítás tanulmányozása eszközként garantálja, hogy a minőség az ötlettől az ipari termékig megfeleljen a nemzetközi szabványoknak.

A vállalat nagy tapasztalattal rendelkezik a beltéri LED világítótestek gyártásában, így a kültéri világítás fejlesztésébe is belekezdett a technológiai innovációik kihasználásával. Jelentés előrelépéseket értek el a fénykibocsátási kontroll, a fényszabályozási hatékonyság, az energiafogyasztás, és az előállítási költség csökkentése terén.

artemide4

artemide3 artemide2 artemide1

Artemide
Logico
Tolomeo Mega
Tolomeo Mini / Micro
Copernico
Egle
Illusia
Nebula
Mercury
Mogura
Ipparco
Solium
Sisifo
Landscaping
Scopas
Empatia
Dinarco

 

www.artemide.com

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .