Foscarini Diesel

A vagány rocker

A Diesel és Foscarini közös lámpakollekcióját először 2009-ben a milánói bútorszalonnal párhuzamosan megrendezett Euroluce kiállításon mutatták be. A kollekció a rock-tól a pop-ig, az hétköznapitól a klasszikusig, a grafikától a képzőművészetig mindent felsorakoztat.

A széria „rock-os” formavilága teljesen új volt a Foscarini számára, annak ellenére hogy a gyártó mindig is híres volt merész formáiról, de ennyire vagány és határozott termékekhez Diesel és a Foscarini közös együttműködésére volt szükség. A lámpakollekció félreértelmezhetetlenül kifejezi a Diesel stílusvilágát, életstílus felfogását, mely egyáltalán nem hétköznapi, inkább szokatlan, belevaló, ironikus, vicces és kreatív. Az eddig ruha és kiegészítő gyártó Diesel márka most a lakberendezés világában is szerpet kap. Az egyedi és különleges: Successful Living from Diesel with Foscarini kemény, mint a fém, és puha, mint a szövet, filigrán rácsok, csillogó krómozott üvegek, karakteres, erőt sugárzó formák jellemzik.

A másik együttműködő partner az olasz bútorgyártó Moroso és a divatvilágból ismert Diesel közös munkájából született Successful Living from Diesel with Moroso kollekciója, amelyet a hétköznapi élet inspirált, és így a nyugalom és kényelem jellemez. A kollekció a letisztult formákat és vonalvezetést kedvelő vásárlót célozza meg, aki egyszerre igényli az egyedi designt és a magas minőséget. A kreatív csapat egy érdekes és alternatív kollekció ötletével állt elő, mely két különböző aspektusát reprezentálja a kortárs trendeknek: az egyik sötétebb tónusú, földalatti világ ihlette, titokzatos esztétikájú és agresszívabb vonalvezetésű, a másik (kollekció világosabb tónusú), melyet a természet és a fények ihlettek, és lágy formavilág jellemez.

Ezek alapján két kollekció született Camp és Rock elnevezéssel. A Camp kollekció darabjaira a lágyabb vonalvezetés, a természetesség jellemző, amellyel egyedi komfortot biztosítanak használóinak. A Rock egészen más hangulatú, a zene és a koncertek világa inspirálta kollekció, sokkal merészebb, laza és vicces. Egyes darabjainak különleges vizuális kifejezőeszköze az üveg és a röntgenkép együttes alkalmazása, amelyen az éjszaka színei, a fekete és az acélkék dominálnak, és amelyen a fény átverődése kelt drámai hatást. A kollekcióban lámpák is találhatóak, amelyek rockos, vagány megjelenését fém szegecsek vagy filigrán rácsok adják.

www.diesel.foscarini.com

DIESEL1 DIESEL2

Foscarini Diesel
Cage
Tool
Fork
Rock
Glass Drop
Perf
Cage Mic
Rock

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .