Bejáratok világítása

FÉNYEK ELŐFUTÁRA

Ide érkezünk meg, így fontos kellő figyelmet fordítani a megvilágításra és a díszítésre egyaránt.

A bejárathoz vezető utat megvilágíthatjuk súroló fényű felületvilágítókkal, vagy oszlopos térvilágító lámpatestekkel is. Ez mindenképpen nagyon hasznos megoldás, hiszen a bejáratig egy kertben – már ha van – célszerű látni az utat. Érdemes megfontolni a mozgásérzékelővel ellátott lámpatestek választását, hogy megkönnyítsék a helyzetünket,

Ahogy a bejárathoz érünk, érdemes például süllyesztett spotlámpákkal, vagy mennyezeti világítótestekkel ellátni ezt a részt. Ez funkcionalitását tekintve is praktikus, hiszen a kulcslyukba sötétben beletalálni igen nehéz feladat. Ha lehetőségünk van, helyezzünk el itt fali lámpákat, elegáns hatást kölcsönöznek, és hívogató fényeket adnak. Ezek közül ilyen helyre leginkább az indirekt, csak a fal felé – fel és le, csak le vagy csak fel – világító lámpatesteket ajánljuk, így kellemes lesz az összhatás.

A padlóba süllyesztett lámpák is gyönyörű fényfüggöny hatást keltenek, főleg, ha van egy szép burkolattal fedett falrészünk. Ebben az esetben érdemes szem előtt tartani a világítótestek típusának kiválasztásánál, hogy állíthatóak, vagy káprázásmentesek legyenek, így a lámpák nem fognak elvakítani minket.

Törekedjünk arra, hogy stílusban, színben hozzáigazodjon a világítás az épülethez, és kiemelje az előnyös, dekoratív részeket. Érdemes egy lámpacsaládból választani a világítótesteket. Esetenként előfordul, hogy nincs minden funkcióhoz lámpatestje a családnak, viszont ilyenkor is érdemes az egységességre törekedni. Az végeredményképp ezáltal kapott összhang meghálálja ezt majd nekünk!

Mivel kültérről beszélünk, fedett részeken minimum IP44-es védettségű, egyéb helyeken  magasabb, IP65-ös védelemmel rendelkező  lámpatesteket ajánlunk!

A tervezés során további tapasztalatokat adunk át, hogy zökkenőmentes legyen a kiépítés folyamata.

No shortcode ID found