Étkező világítás

HANGULATFÉNYEK

Milyen jó is, mikor az étkezőasztal köré gyűlik a család. Ha elég nagy a belmagasságunk, akkor egy mutatós függeszték is a „vendégünk” lehet.

Fontos szempontok:

Ügyeljünk arra is, hogy ne lógassuk be túlságosan a lámpákat, mert zavaró lehet az étkezésekkor, beszélgetésekkor. Fontos szempont még ezeken túl, hogy a lámpatest fényerőssége ne legyen túl vakító, de túl gyenge fényerejű sem. Ha a kialakítás még folyamatban van, vagy felújítunk, gondoljunk a fényerőszabályzás adta lehetőségekre, amik egy ilyen helyiségben kifejezetten praktikusak. Így a nagy fényerejű lámpatesteket hangulatfényekké is alakíthatjuk.

Kisebb otthonok esetén:

Sok esetben étkezőasztalok felé gipszkarton megoldásokba süllyesztett lámpatestekkel nagyszerű homogén fényt hozhatunk létre. Ezzel helyet adhatunk az általában közös térben levő nappaliban egy meghatározó gyönyörű függesztéknek. Új technológiát is használhatunk étkezőasztalunk felett, amit szintén gipszkartonba építve oldhatunk meg. Ez a Barrisol feszített fóliás technológia, amiről bővebben itt olvashat!

Ha pedig jó hosszú az asztalunk, akár több függesztéket is felszerelhetünk egymás mellé.