Pincehelyiség, borozó világítás

HANGULATOS FÉNYEK

Ebben a helységben a hangulat megalapozása érdekében érdemes a fényforrások színhőmérsékletét tekintve a melegebb árnyalatok közül választani (2700-3000K), vagy akár a színes fényeket is alkalmazni.

Alapvilágításnak besüllyesztett spotlámpák, sínes rendszerek használatát javasoljuk a leginkább. Ezek a lámpatestek remekül kiemelik a bortároló fülkéket, állványokat amellett, hogy általános világítást is adnak.

Több fényre van szükségünk, ha a pincénkben nem csak borokat szeretnénk tárolni, hanem vendégek fogadását is tervezzük. Pincékbe, bortárolókba falikarok, vagy az asztal fölött elhelyezett függeszték remek választás. Ezek a lámpatestek akkor a legszebbek és leginkább odaillőbbek, ha a berendezés stílusát és a helységben használt anyagokat is figyelembe vesszük.

Kiemelő világításnak használhatunk megfelelő nyitásszögű „mini reflektorokat”, „csillagfényeket”, amiket a padlóba, vagy a falba is süllyeszthetünk. Ledszalag világítással kiemelhetjük a mennyezeti elemek különlegességét, például boltíveknél, burkolatoknál, polcrendszereknék.