Terasz világítás

A TERMÉSZET LÁTVÁNYA

A teraszoknál érdemes különböző világítási szinteket kialakítani, így akár úgy is érezhetjük magunkat, mintha a nappalinkban üldögélnénk. Nagy hangsúlyt kell fektetnünk az IP védelemre, mert az időjárás már itt is próbára teszi a világítótesteket.

A kültéri falilámpák – főként ha felfelé és lefelé, indirekt világítót választunk – igazán hangulatossá varázsolják a teraszt, és elég alapvilágítást is adnak. Ha szeretjük a nagy fényt magunk körül, érdemes süllyesztett spotlámpákat, mennyezetre szerelt lámpatesteket, vagy kültéri függesztéket is alkalmazni.

Ha a terasz és a kert térelválasztója egy-egy különleges növénysor, érdemes aprócska, pontszerű hangulatvilágítással kiemelni, így este is dekoreleme lehet a terasznak ez a rész is.

Egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a kültéri függesztékek, és mozgatható állólámpák is. Ezek a lámpatestek kialakításuknál fogva a kültéri használatra vannak tervezve. Egyes kültéri függesztékek például merev, állítható szárral vannak ellátva, így védekezve a szél ellen.

Világító bútorokkal, virágtartókkal még tovább fokozható a hangulat. Ezekkel a különlegességekkel hozzáadhatunk a design-hoz, a berendezéshez is!

Ha van rá szükségünk, ne felejtkezzünk meg a funkcionális világításokról. Praktukima miatt egyre népszerűbbek a teraszon lévő kültéri „konyhapultok”, amelyeknél érdemes helyi világítást is kialakítani. Ez lehet akár egy fali lámpa, vagy egy erős fényű ledszalag is!

A tervezés során további tapasztalatokat adunk át, hogy zökkenőmentes legyen a kiépítés folyamata.