Kültéri lámpatest telepítése

Általános tulajdonságok:

A lámpatest csomagolásban legtöbb esetben külön csomagban tartalmazza a tömszelencéket és a különböző tömítéseket, valamint a rozsdamentes csavarokat is. Erre külön figyelmet kell fordítani, mert tapasztalatunk szerint felhasználás helyett sok esetben a szemetesbe kerültek ezek az alkatrészek!

A tömszelence kilyukasztása kerek szúrószerszámmal történjen, ne késsel, ami hosszúkás vágást eredményez. Fontos, hogy kör alakú lyuk keletkezzen, amin keresztül úgy lehet áthúzni a bekötéshez szükséges vezetékeket, hogy a tömszelence körbe ölelje a kábeleket és meggátolja a pára valamint a rovarok bejutását a lámpatestbe.

Földbe valamint földre szerelt lámpatestek:

Süllyesztett lámpatestek esetén fontos, hogy a kábel ami a lámpa bekötéséhez szükséges földbe helyezhető gumikábel legyen. (Ha nem gumikábel van bevezetve a lámpába, akkor a normál kábel védőköpenyén keresztül pára juthat a lámpatestbe, mivel hő keletkezik a működédétől, vákum keletkezik, és a lámpatest belsejében kicsapódik a pára. Ez megfelelő körültekintéssel elkerülhető!)

A földbe süllyesztett lámpatestek esetén sóder ágyat kell a lámpa alá vízelvezése miatt készíteni. Ennek méretét a lámpatestek beépítési útmutatója tartamazza. Fontos tudnivaló az is, hogy a földbe süllyesztett lámpatest teteje nem lehet talajszint alatt! Ha lehetséges, célszerű inkább minimálisan fentebb tenni a talajszinttől a lámpatestet.