Gardrób világítás

REFLEKTORFÉNYBEN A RENDSZER

Ha van lehőségünk álmennyezet kialakítására, a mennyezetbe süllyesztett, állítható vagy asszimetrikus spotlámpák, sínes rendszerek, vonalvilágítások adják a legjobb megoldást ezekben a helységekben, mert ezek az általános fényen kívül a polcrendszerbe is megfelelő fényt adnak.

Ha nem szeretnénk gipszkarton álmennyezetet, akkor is több lehetőségünk van. Mennyezeti lámpák választása esetén is mindenképpen javasoljuk az irányíthatóság szem előtt tartását. A mennyezetre, vagy akár sínre szerelt, azon mozgatható, állítható fényirányú lámpákkal megfelelő hatást tudunk elérni.

Magába a gardróbszekrénybe is tervezhetünk világítást. Ezesetben ledszalagot javaslunk. Minden esetben fém profilban helyezzük el a ledszalagot a funkciónak megfelelően. Választhatunk például vállfatartó profilt, amivel a szekrény hátoldala felé fordítva egy derítő világítást érhetünk el. Sarok vagy süllyesztett, a bútorba mart profilokkal direktebb fényt kaphatunk.

Ha a gardróbszobában más is helyett kapott, például fésülködőasztal vagy tükör, ne felejtkezzünk meg a helyi világításról. Fali lámpák betervezésével egy kis különlegességet és design-t csempészhetünk a szobába. Ha erre a vezetékelés miatt már nincs lehetőségünk, jó szolgálatot tehet egy álló vagy asztali lámpa is.

Függesztett lámpatest betervezése is gyönyörű megoldás, ha van elég helyünk a helységben. A függesztést akkor érdemes megfontolni, ha középen, vagy a szoba valamelyik oldalán van annyi helyünk, hogy ne legyen zavaró a belógás. Érdemes a lámpatest alá egy komódot, ülőfelületet, vagy tükröt helyezni.