Gyakori kérdések

MILYEN FOGLALATOKBA KAPHATÓ LED FÉNYFORRÁS?

Szinte már minden foglalattípusba kapható LED fényforrás, a leggyakoribb típusok: E14, E27, GU10, GU5.3, G4, G9, T5

MIT JELENT AZ IP VÉDELEM?

Az IP (Ingression Protection) védelem első számjegye a szilárd testek (por, rovar) elleni védelmet jelenti 0-6-os skálán, míg a második a víz behatolása elleni védettséget jellemzi 0-8-as skálán. Az első számjegy az érintésvédelem mértékét is jelzi. Minél magasabb a szám, annál nagyobb a védelem.

MIT JELENT A FÉNYFORRÁS SZÍNHŐMÉRSÉKLETE?

A fényforrás színhőmérséklete egy Kelvin-fokban megadott érték, amivel a világítás “színeit” mutatja meg Nekünk, ennek ismeretében használjuk a melegfehér (2700K), naturál fehér (3000K), valamint a hideg fehér (4000K) elnevezéseket is. A leggyakrabban ezzel a három színhőmérséklet közötti értékekkel találkozhatunk.

MIT JELENT A LUMEN ÉRTÉK?

A lumenben mért fényáram tulajdonképpen azt mutatja, hogy a fényt az adott fényforrás milyen intenzitással sugározza szét a térbe, azaz a kisugárzott fény mennyiségét. Minél nagyobb a fényárama egy fényforrásnak, annál intenzívebbnek, annál „fényesebbnek” érezzük annak fényét.

MIT JELENT AZ, HOGY A FÉNYFORRÁS DIMMERELHETŐ?

Fényerőszabályozható! Léteznek olyan speciális fényforrások, melyek fényárama (fényereje) bizonyos eszközökkel (pl. érintőkapcsoló) szabályozható. Ezek az ún. “dimmerkapcsolók”, melyek a rákapcsolt fényforrásokat szabályozzák. Ha ilyen megoldást szeretnénk, az esetek többségében előre kell gondolkodjunk, ugyanis már a kapcsolók beépítésénél ki kell alakítani az elektronika helyét.  A szabályozható termékek élettartama megegyezik a normál típusokéval.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .