Mosókonyhák világítása

LÁSSUNK TISZTÁN

Mivel ezt a helyiséget mosásra, teregetésre, vasalásra használjuk, elengedhetetlen, hogy megfelelő fényt biztosítsunk. A mosókonyha, kamra és bármilyen tároló helyiség kiszolgáló jellege miatt minden háznak azon része, amire az ember – teljesen érthetően – nem költ szívesen sok pénzt. Mivel ennek ellenére mégis a ház része ez a helyiség is, igyekszünk a kedvező árat összehozni az elfogadható esztétikummal. Természetesen ez minden otthonban mást jelent, így az alábbi lehetőségek mindegyike kiszolgál minket világításilag.

Az alapvilágításról:

A legkedveltebb, legnépszerűbb megoldás Ügyfeleink körében a nagy fényáramú, kedvező árú beépített led-es, vagy led fényforrással ellátott mennyezeti lámpatestek használata.

A helyiség alakjától függően ha szeretnénk egy kicsit esztétikusabb megoldást, jó alternatívák lehetnek a nagy fényáramú ledpanelek is!

Ha lehetőségünk van elhelyezhetünk irányított spotlámpákat is a mennyezetre, ezzel biztosítva a jó fényeloszlást. Ha gipszkarton is van a helyiségben, akkor a besüllyesztett spotlámpák tökéletes és esztétikus megoldást kínálnak.

Figyeljünk a választott lámpatestek, fényforrások színhőmérsékletére. Preferenciánktól függően 2700K, 3000K, 4000K.

A funkcionális, helyi világításról:

Az alapvilágítás kiválasztása után fontoljuk meg, hogy van-e szükségünk funkcionális helyi világításokra. Ilyen lehet többek között, ha van vasalódeszka, beépített szekrény a helyiségben. Ezekben az esetekben érdemes nagy fényáramú beépített led-es, vagy led fényforrással ellátott fali lámpatestet is betervezni a helyiségbe, így elkerülhető, hogy a mennyezetről jövő direkt fény ne árnyékolja le a munkaterületet.